Masura 4.1.1. … DA sau NU?!

Masura 4.1.1. … DA sau NU?! 150 150 CONSULTANȚĂ PROFIT

Dragilor,

Stim, schimbarile, inlocuirile, imbunatatirile, comunicatele si razgandirile legate de celebra Masura 4.1.1. v-au dat batai de cap..

De fapt, ne-au dat dureri de cap tuturor, consultanti sau solicitanti. Ca la noi, evident, totul e neclar. Articolul asta e menit sa va ajute sa intelegeti ce se poate, ce nu se poate, ce merita si ce nu.

Din start: fara consultanti nu se poate aplica!

Pentru ca e: complicat, mult, greu de inteles, greu de aplicat cu succes, greu de implementat dupa. Spunem greu dar de fapt puteti citi „imposibil”.

Cat ar trebui sa va coste consultantul?! Aici e vestea buna: NIMIC!!! Fara gluma… NIMIC!!!

Cum asa?! Simplu: prin program sunt bani alocati pentru consultanta, maxim 10 % din valoarea eligibila a proiectului. Suficient. Din procentul asta ar trebui sa platiti consultantul si nimic in plus. Chiar daca va solicita avans, banii aia ar trebui sa fie socotiti tot din banii dati de program, adica platiti voi la inceput dar ii recuperati daca aplicati cu succes.

Si aici ajungem la intrebarea „cheie”: merita sa aplicati???

E foarte simplu: daca puteti lua punctaj maxim, aveti scadere mare cifra de afaceri 2020 fata de 2019, angajati putini in 2019 si puneti multi prin proiect + echipamente „verzi” in procent mare din suma solicitata… DA!

Daca nu indepliniti aceste conditii, clar NUUUU!!!!

Concluzii:

  • nu aplicati fara punctaj maxim si fara sa indepliniti conditiile pe care le-am spus mai sus
  • platiti pentru consultanta banii alocati de program, iar daca dati avans aveti grija sa fie inclus in suma totala si sa-l recuperati dupa
  • nu incercati singuri, e al naibii de complicat!

Ready or not, 4.1.1 tot vine, asa cum e ea, chinuita. Daca va putem ajuta dati un semn. Oricum, spor sa aveti! Be smart, stati sanatosi!

Cu drag, MIBAS