START-UP NATION REVINE!

START-UP NATION REVINE! 150 150 CONSULTANȚĂ PROFIT

Dragilor,

Cea de-a treia ediție a Start-Up Nation va fi lansată cel mai devreme la sfârșitul acestei luni (aprilie) și cel târziu în prima jumătate a lunii mai, într-o formulă care să corespundă nevoilor reale ale antreprenorilor. Ulterior, în cel mai scurt timp posibil, vor fi disponibile și programul de microindustrializare și cel destinat comerțului și serviciilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Înscrierile la ediția a treia a programului Start-Up Nation, precum și la Microindustrializare și la Comerț-Servicii 2022, ar urma să se facă pe platforma de granturi IMM, IMM Recover, folosită începând cu anul 2020 la ajutoarele de stat COVID pentru firme.

Modificări ! Cel puțin 3 lucruri noi vor apărea:

  • 1. NU vor mai puncta numărul de salariați angajați. Va fi un număr minim, dar nu se va mai puncta ca la editiile anterioare. Pentru că s-a mers spre numărul maxim, mai ales la recomandarea unor consultanți. Era minimum 2 și s-au dus foarte mulți la 6 angajați și s-au dus banii pe salarii și dări la salarii. Și atunci nu va mai fi criteriu de departajare numărul de salariați. Va fi condiție minimă de intrare dar nu se va mai puncta.
  • 2. Pentru a crește responsabilitatea beneficiarilor, va fi un procent de cofinanțare, mic, simbolic, care să-i facă atenți pe cei care vor aplica. Cofinanțarea va putea fi între 5-10-15%.
  • 3. Aplicanții vor putea lua credite cu garanție de stat. Aceasta nu doar la acest program ci în general la toate programele, unde o să fie aproape regulă: un mic procent de cofinanțare, „pentru a-i face mai responsabili”.

Valoarea grantului Start-Up Nation: „ținta este să rămână tot maximum 200.000 de lei”.

IMPORTANT! Pentru Start-Up Nation III în bugetul de stat pe anul 2022 există alocate fonduri de angajament de 500 de milioane de lei. Acestea permit lansarea înscrierilor și contractarea câștigătorilor, dar pentru plăți va fi nevoie de transformarea acestor credite de angajament în credite bugetare, operațiune care se poate face fie prin rectificare bugetară (începând cu semestrul II al anului 2022), fie prin bugetul de stat pe 2023.

Keep in touch si veti stii totul la timp, iar daca va putem ajuta dati un semn.

Be smart, stati sanatosi!

Cu drag, MIBAS