Ce inseamna PNRR si „cu ce se ocupa el”….

Ce inseamna PNRR si „cu ce se ocupa el”…. 150 150 CONSULTANȚĂ PROFIT

Dragi prieteni,

Daca tot s-a amanat lansarea Start-Up Nation, deocamdata pentru iunie, in articolul de fata raspundem pe scurt celor care ne-au intrebat despre PNRR. Ce inseamna, ce finanteaza, pentru cine e?!

Din start, nu e pentru cei care vor sa deschida o afacere sau sa-si finanteze un business mai vechi! Nu are legatura cu micii sau marii intreprinzatori, este pentru proiecte gen „de stat”, investitii „publice”, etc.

PNRR = Planul Național de Redresare și Reziliență

Fiecare stat membru al UE a elaborat propriul Plan de Relansare și Reziliență (PNRR) prin care si-a stabilit domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență. România se află în această etapă.

Planul de Relansare și Reziliență se constituie într-un Document Strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.

Ce se poate finanta?

Investițiile și reformele prevăzute în PNRR trebuie să  contribuie la abordarea eficientă a recomandărilor specifice fiecărei țări și la consolidarea potențialului de creștere economică, a creării de locuri de muncă și a rezilienței economice și sociale. De asemenea, investițiile și reformele trebuie să contribuie la îndeplinirea obiectivului de schimbări climatice în proporție de 37% și la realizarea obiectivului de digitalizare în proporție de 20%.

Se sprijină financiar investițiile și reformele cu impact real și de durată asupra economiei și societății. Măsurile propuse trebuie sa răspunda provocărilor identificate în contextul Semestrului european, susținând tranziția verde și transformarea digitală precum și creșterea economică, reziliența socială și economică și crearea de locuri de muncă.

PNRR trebuie să intervină cu reforme și investiții în următoarele domenii:

  • Transport
  • Mediu, schimbările climatice, energia, eficiența energetică și tranziția verde
  • Dezvoltarea localităților urbane, valorificarea patrimoniului cultural și natural și turism
  • Agricultura și dezvoltarea rurală
  • Sănătate
  • Educație
  • Mediul de afaceri
  • Cercetare, inovare, digitalizare
  • Îmbunătățirea fondului construit
  • Reziliență în situații de criză

Greu, usor? Abordabil! Aveti nevoie de consultanta si proiecte PNRR? Contactati-ne si le facem, sigur!

Be smart, stati sanatosi!

Cu drag, MIBAS