
Dragi prieteni,
Multi dintre voi v-ati confruntat cu probleme din cauza pandemiei si ne-ati intrebat ce solutii sunt sa mentineti afacerile pe linia de plutire.
Altii, care doresc sa deschida o afacere in perioada urmatoare, cu bani proprii sau fonduri nerambursabile, ne-au intrebat ce domenii credem ca sunt recomandate pe viitor.
Vestea proasta este ca nu avem o „solutie miraculoasa”. Vestea buna este ca se poate merge mai departe cu/fara pandemie, indiferent de domeniul de activitate. Cum? Ce strategie de afaceri sa abordam?
Adaptabilitate. Fiecare afacere poate fi adaptata la noile conditii. Firme mari, cu traditie si „prestanta” au schimbat rapid abordarea pietei. De exemplu, branduri de lux au înlocuit producția de haine și accesorii cu cea de măști și materiale de protecție:
- Burberry
- LVMH – cu branduri ca Louis Vuitton, Moët
- Dior
- Conglomeratul Kering – cu branduri ca Balenciaga și Yves Saint Laurent
Inteligenta. Nu va apucati sa faceti afaceri acum intr-un domeniu „fiindca toata lumea face bani asa”. E o prostie, pe bune! Cand toata lumea „stie” despre o afacere ca este profitabila… nu mai este! Regula cererii si ofertei se aplica indiferent de pandemie sau criza economica. O afacere este buna atunci cand aduce ceva nou sau precede o cerere pe piata. Nu mai aduceti/fabricati acum masti, dezinfectanti, echipamente de protectie!
Cumpatare. Nu va irositi banii pe stocuri sau investitii costisitoare! O alta regula de business este „sa nu faci afaceri cu banii tai”. Bancile nu mai au clienti, profitati! Credite cu dobanzi mici, conditii preferentiale, perioade de gratie, etc….. toate sunt abordabile. O alta varianta, deloc de neglijat, sunt programele de finantare. Sunt multe, in toate domeniile, profitati de ele.
Pariati pe online, digitalizare, lucrul la distanta. Indiferent de domeniul de activitate, peste 50 % din activitatea majoritatii firmelor se poate desfasura „remote” – la distanta: vanzari, HR, administrativ. Costurile sunt mult mai mici, iar beneficiile sunt mari atat pentru angajati cat si pentru firma. Romania este, inca, tara cu cel mai mic procent de lucru la distanta din UE. Mentalitate, strategie de business, organizare – schimbati cu curaj si veti castiga rapid si pe termen lung.
Diversificare. Nu stati „inchistati” intr-un singur domeniu, alegeti cel putin 3 variante de siguranta. Daca aveti o cofetarie puteti sa faceti si meniuri semipreparate si livrate la domiciliu. Daca aveti o firma de IT veniti cu aplicatii utile firmelor care trebuie sa lucreze la distanta si sa tina sub control comenzile, curierii, costurile cu stocurile, etc. Organizati cursuri? Mutati-va in online! Fiecare business are variante de supravietuire.
Nu aveti idei sau nu aveti incredere ca veti reusi?! Contactati-ne! Vom gasi impreuna cea mai buna solutie pentru afacerea pe care o aveti sau o doriti, iar evaluarea este intotdeauna gratuita! Garantat!